Aanvullende diensten van gevelspecialiten - Gevellatenreinigen.nl

Bookmark and Share Graffiti verwijdering

Graffiti op gevels is een doorn in het oog voor vele mensen. Dit type gevelvervuiling is ook niet zo maar te verwijderen, het vereist een speciale vorm van reiniging.
Het verwijderen van graffiti kan, net als gevelreiniging, blijvend kwalijke gevolgen hebben voor de onderliggende gevel. Een techniek die op de ene steensoort succesvol is, kan op de andere zeer nadelig werken. Het reinigen moet zo snel mogelijk gedaan worden nadat het aangebracht is, voor het beste resultaat. Op graffiti-gevoelige plaatsen is het aan te raden een graffitisysteem aan te brengen. Graffiti verwijderen op monumentale gebouwen vereist speciale vakkundigheid.Gevel impregnatie


Naast het reinigen van uw gevel kunt u overwegen de gevel te impregneren. Dit beschermt het gevelwerk tegen invloeden van buitenaf en reduceert vuilaanhechting. Het voegwerk blijft hierdoor langer mooi en is gemakkelijker te onderhouden. Afhankelijk van de weerbelasting en regendruk zal worden gekozen voor een impregnatie die minimaal 10 jaar mee gaat.

Door de gevel te impregneren krijgt vocht geen kans en stopt het de doorslag naar binnen. Schimmels en vochtschade worden hiermee voorkomen. De droge muur zorgt voor een isolerende werking en dus uiteindelijk ook een lagere energierekening. Het is dus een investering die u op langere termijn zeker terugverdient.
Informeer bij uw offerte aanvraag naar de mogelijkheden. Impregneren kan al vanaf een paar euro per vierkante meter.Gevel renovatie


Wanneer het reinigen van de gevel niet voldoende is, behoren aanvullende werkzaamheden tot de mogelijkheid. Een gevelrenovatie kan dan wellicht het gewenste eindresultaat te bereiken. Aanleiding voor gevel renovatie ligt vaak aan achterstallig onderhoud aan het voegwerk, waardoor er eventueel vervolgschade aan het metselwerk tot stand is gekomen.
Gevelrenovatie klinkt als een ingrijpende uitvoering, maar kan ook slechts renovatie van een scheur, het vervangen van stenen of gedeelte van het voegwerk inhouden. Het hangt af van de staat van de woning. De bestaande voegen kunnen verwijderd worden door middel van slijpen of uithakken, waarna de gevel opnieuw wordt gevoegd. Een gevelrenovatie kan direct leiden tot een toegevoegde waarde voor de hele woning.