Tips voor gevelreiniging - Gevellatenreinginen.nl

Bookmark and Share Uw gevel laten reinigen en/of renoveren is zeker geen alledaagse onderneming. Om u zo goed mogelijk voor te bereiden, hebben we nog enkele tips voor u opgesomd:

*  Er bestaan verschillende technieken om de gevel van uw woning te laten reinigen. Laat u dan ook goed informeren welk type reiniging het beste aansluit bij de specifieke gevel en staat van uw woning:

o    Stoomcleaning is een handige techniek voor het oppervlakkig laten reinigen van de gevel, als voor of na reiniging of in combinatie met andere reinigingstechniek. (linkje)
o    Indien de gevel licht vervuild is kan chemische reiniging uitkomst bieden. Een nadeel is dat deze techniek belastend is voor het milieu en de kans bestaat dat u voor aanvang een vergunning moet aanvragen. (linkje)
o    Wanneer de gevel behoorlijk vervuild is, is chemische reiniging is vaak niet meer mogelijk. is Stralen is dan de meest effectieve techniek. (linkje)
o    Laser reiniging is een zeer effectieve, maar dure techniek, die dan ook veelal ingezet wordt voor de reiniging van kunsthistorische gebouwen. (linkje)

*  Overweeg om na reiniging van de gevel deze ook te impregneren. Dit beschermt en houdt de gevel langer mooi. Daarnaast vergemakkelijkt het reiniging in de toekomst en bevordert het de isolatie van uw woning. (linkje)

*  Wanneer de gevel laten reinigen niet voldoende is en er ook beschadigingen aan de woning zijn opgetreden, is een reiniging direct eenvoudig te combineren met een gevelrenovatie. (linkje)

*  Overweegt u de gevel van uw woning te laten reinigen? Ga na of uw buren dit misschien ook van plan zijn. Naast het feit dat de uitstraling van de straat, in plaats enkel dat van uw woning, er direct mooier op wordt, kunnen kosten bespaart worden. De kosten van het plaatsen van steigers bijvoorbeeld, worden dan vaak maar één keer doorbelast in plaats van dubbel.